Account aanmaken • Klik Onderwijs (2024)

1. Ga naar: https://signup.live.com/

2. Je ziet nu het onderstaande invulveld:

Account aanmaken • Klik Onderwijs (1)

Er zijn nu 2 opties:

A: Je vult in het invulveld je eigen, bestaande e-mailadres in. Bijv. jouw e-mailadres eindigend op @gmail.com of @yahoo.com. Op die manier wordt er een Microsoft ID aangemaakt, gekoppeld aan jouw al bestaande Gmail of Yahoo e-mailadres.

1. Heb je al een gmail.com adres, dan is het handiger om direct met dit account in te loggen in de ELO. Volg hiervoor de stappen vanaf Stap 2.

2. Het is in sommige gevallen mogelijk (kwestie van proberen) om je eigen, al bestaande mailadres te gebruiken voor het aanmaken van een Microsoft ID. Vul dan bij ‘Account maken’ je eigen mailadres in. Helaas ondersteunt Microsoft het niet meer om je @ziggo.nl, @kpnmail.nl, @planet.nl te gebruiken. Je krijgt dan deze melding te zien:

Account aanmaken • Klik Onderwijs (2)

In dat geval moet je dan kiezen voor optie B.

B: Je klikt op Nieuw e-mailadres aanmaken.

Je kunt dan een geheel nieuw Microsoft e-mailaccount aanmaken. Je krijgt dan een @outlook.com of @hotmail.com e-mailadres.

Indien je kiest voor A, volg dan deze stappen:

1. Na het invullen van je bestaande e-mailadres onder Account aanmaken, klik je op Volgende.

2. Vul nu bij Een wachtwoord maken een nieuw wachtwoord in die je wilt gebruiken voor je nieuwe Microsoft ID en klik op Volgende.

3. Je krijgt nu E-mailadres controleren te zien.

4. Voer de nu 6 cijferige code in die gestuurd is naar je al bestaande e-mailadres die je zojuist hebt ingevoerd. Vink ‘Ik ontvang graag informatie, tips en aanbiedingen over Microsoft-producten en services’ uit en klik op Volgende.

5. Er wordt gevraagd om de puzzel op te lossen. Klik op Volgende.

6. Klik op de pijltjes om het dier rechts, in dezelfde richting te laten kijken als de hand, links en klik op Verzenden. De verificatie is nu voltooid. Het scherm ververst nu. Je Microsoft ID is aangemaakt! Vanaf nu kun je inloggen met je nieuwe Microsoft-account.

7. Het is eerst nog even belangrijk om een keer in te loggen met je nieuwe Microsoft ID. Ga hiervoor naar login.live.com

8. Vul je e-mailadres in en klik op Volgende. Je krijgt nu het scherm Gegevens toevoegen te zien. Vul je voornaam, achternaam, geboortedatum en land/regio in. Klik op Volgende. Bevestig dan nogmaals je leeftijd en klik op Volgende.

9. Kies of je aangemeld wilt blijven. Klik op Ja of Nee.

10. Je wordt nu doorgestuurd naar je Outlook inbox. Je bent nu klaar met het maken van je Microsoft ID.

11. Ga nu naar Stap 2 van deze handleiding om te zien hoe je kunt inloggen in de Klik ELO met je zojuist aangemaakte account.

Indien je kiest voor B, volg dan deze stappen:

1. Klik op Nieuw e-mailadres maken

2. Kies wat voor e-mailadres je wilt hebben. Kies uit @outlook.com of @hotmail.com. Welke je kiest maakt niet uit.

3. In het veld Nieuwe e-mail vul je jouw gewenste e-mailadres in en klik op Volgende.

4. Je krijgt nu Een wachtwoord maken te zien. Vul nu je gewenste nieuwe wachtwoord in. Laat ‘Ik ontvang graag informatie, tips en aanbiedingen over Microsoft-producten en services.’ uitgevinkt. Klik op Volgende.

5. Vul nu je voornaam en achternaam in. Klik op Volgende.

6. Vul je geboortedatum en land/regio in. Klik op Volgende.

7. Er wordt gevraagd om de puzzel op te lossen. Klik op Volgende.

8. Klik op de pijltjes om het dier rechts, in dezelfde richting te laten kijken als de hand, links en klik op Verzenden. De verificatie is nu voltooid. Het scherm ververst nu. Je Microsoft-account is aangemaakt!

9. Kies of je aangemeld wilt blijven. Klik op Ja of Nee. Het scherm ververst en je komt uit op je Microsoft-account beheerpagina. Om bijv. je Outlook mailbox te openen, klik je linksboven naast het Microsoft-account logo op het icoontje met de 9 stipjes en klik op Outlook.

10. Ga nu naar Stap 2 van deze handleiding om te zien hoe je kunt inloggen in de Klik ELO met je zojuist aangemaakte account.

1. Ga naar ​​accounts.google.com

2. Je ziet nu het onderstaande invulveld:

Account aanmaken • Klik Onderwijs (3)

3. Vul je voornaam en achternaam in. Klik op Volgende.

4. Onder Algemene informatie geef je je geboortedatum en geslacht op. Klik op Volgende.

5. Kies nu een van de voorgestelde Gmail-adressen of vul zelf een naam in via ‘Een eigen Gmail-adres maken’. Klik op Volgende.

6. Kies nu een wachtwoord voor je nieuwe account. Klik op Volgende.

7. Voeg eventueel een telefoonnummer toe en verifieer dit voor je account. Hiermee beveilig je jouw account en kun je, indien je je wachtwoord vergeten bent, je wachtwoord opnieuw instellen. Klik op Volgende.

8. Je Google-account is nu aangemaakt. Ga nu verder met Stap 2 van deze handleiding.

Account aanmaken • Klik Onderwijs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6288

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.