Start met het schrijven van ‘Morning pages’ - 10 tips - Blogzinnig.nl (2024)

Start met het schrijven van ‘Morning pages’ - 10 tips - Blogzinnig.nl (1)

Posted on 5 mei 2019Sonja BroekhuizenCategories ,

Moeite met keuzes maken? Is er een probleem waar je steeds tegenaan loopt? Vertrouw het tijdens het schrijven van jeMorning Pagestoe aan het papier. Als ik me ergens tegenverzet, dan is dat voor mij het moment waarop ik pen en papier pak en ga schrijven. Omdat ik wil weten wat er écht speelt. Schrijven voelt alsof ik mijn hoofd ontdoe van al mijnhersenspinsels. Ik ervaar meerruimte, krijg inzichten en raak vol inspiratie.

Zo werkt het
Iedere dag begin jemet het schrijvenvan drie ochtendpagina’s, ook wel‘Morning Pages’genoemd. De bedoeling is dat je je hoofd leeg schrijft. Het hoeft dus nergens over te gaan: het mag onzin zijn of gemopper. Schrijven wat er op dat moment in je opkomt. Bijvoorbeeld een klantafspraak waar je tegenop ziet, over dat je uitziet naar het weekend of huishoudelijke klussen waar je geen zin in hebt. Alles is dus goed, je kunt geen fouten maken.

Je hoeft niet ‘mooi’ te schrijven
En als je niks weet te schrijven, schrijf dan‘Ik weet niet wat ik moet schrijven. Ik weet niet wat ik moet schrijven’, desnoods drie pagina’s vol. En de grap is, dat ik uit ervaring weet dat er na een paar regels altijd ‘zomaar’ van alles uit je pen rolt. Altijd. Heel bijzonder…

Met pen en papier
Kies ervoor om met pen en papier te schrijven, dat geeft het beste resultaat.Omdat je er daardoor meer gevoel in legt op een manier waarop dat met de computer niet lukt.

Ik begon zo’n achtjaar geleden met het schrijven van ‘Morning Pages’. Toen nog in heel prachtig mooie schriftjes met de meest geweldige afbeeldingen erop. Dat werd al snel een dure hobby, dus startte ik met het schrijvenmet vulpen op fotopapier, omdat dat lekker glad is en fijn schrijft.

Tegenwoordig schrijf ik in neutrale A4 notieboeken, vooral omdat het ‘eerst een mooi nieuw schrift kopen voordat ik weer kan schrijven’ mij verschillende keren ervan weerhield om te blijven schrijven.

10 Redenen om Morning Pages te schrijven

  1. Je hebt een heel vol hoofd. Daardoor vergeet je regelmatig, je ervaart stress en.…
  2. Je ervaart ‘gedoe’ met een klant, waarbij je niet goed weet welke keuze je moet maken.
  3. Ontspannen? Daar heb je al maanden geen tijd meer voor. Dat wil zeggen: zo voelt dat.
  4. Er zijn een paar dingen die je dwars zitten, daar wil je graag duidelijkheid over.
  5. Je bent niet altijd even ‘handig’ in jouw manier van reageren. Je wilt beter en duidelijker leren communiceren over jouw grenzen.
  6. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan in steeds weer dezelfde soort situaties. Je wilt weten welke overtuigingen jou in de weg zitten.
  7. Je wilt graag de reden weten waarom je soms reageert zoals je reageert.
  8. Je twijfelt soms of je nog wel écht blij en gelukkig wordt van jouw manier van ondernemen.
  9. Iemand uit je netwerk heeft iets gezegd dat jou triggerde. Je wilt helder krijgen waarom en waardoor.
  10. Je wilt meeraandacht voor de dingen die je doet. En een betere focus zou ook prettig zijn.

Waarom ik Morning Pages schrijf
Dat dagelijks schrijven zorgt voor rust in mijn hoofd en het geeft inzicht in mijn gedrag. Het zorgt voorduidelijkheid in mijn leven, zowel zakelijk als privé. Emoties die ik ervaar begrijp ik er ook beter door.Die nieuwe inzichten zorgen ervoor dat ik een volgende keer bewustere keuzes kan maken. Al schrijvend krijg ik antwoord op grote en kleine levensvragen. En de spookjes in mijn hoofd krijgen de aandacht die ze willen, waardoor ik meer rust ervaar.

Conclusie
Het schrijvenvan de Morning Pages is enormbehulpzaam bij het hele proces van verdieping en zelfonderzoek. Voor jou, als mens en voor jou als ondernemer. Want het helpt bij het helder krijgen van je aannames, overtuigingen, oordelen en taboes.

Daarom adviseer ik mijn klanten ook om dagelijks te schrijven, helemaal als tijdens het6 maanden traject blijkt dat ze tegen dingen aanlopen waardoor moeiteloos ondernemen en groeien met hun bedrijf maar niet wil lukken…

Start met het schrijven van ‘Morning pages’ - 10 tips - Blogzinnig.nl (2)

Sonja Broekhuizen

Begin 2020 nam ik een time-out, omdat ik er helemaal doorheen zat. Maar al snel, tijdens de eerste lockdown, nam ik het ingrijpende besluit om helemaal te stoppen met mijn werk als ondernemerscoach. Mijn blogs gaan over kansen en mogelijkheden. Ik deel waar ik energie van krijg en waar ik blij en gelukkig van word. Zo hoop ik jou te inspireren bij het maken van grote keuzes en hoe om te gaan met de dagelijkse beslommeringen in het leven.

www.woolawareness.com

Tags morning pagesondernemenschrijven

Start met het schrijven van ‘Morning pages’ - 10 tips - Blogzinnig.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5912

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.